viernes, 31 de octubre de 2014

Treballem amb el Prezi

El Prezi és una eina de treball que serveix per fer exposicions, s'utilitza amb freqüència en una aula d'aprenentatge. Dóna als usuaris la possibilitat d'apropar o allunyar la zona de presentació que els interessi. És un programa on-line, fet que dóna la possibilitat de compartir informació i idees de forma directe o global.

Cal esmentar, la importància d'escollir una imatge per poder treballar les emocions o idees, així com endinsar als espectadors a l'exposició. És interessant que utilitzem una sola imatge.
És recomenable no utilitzar mai dissenys predeterminats per què et pots trobar que un altre persona ha utilitzat el mateix disseny que tu. (Apunts de classe)

A la classe de GTIC vàrem escollir un tema per treballar el Prezi, "la injustícia", els objectius que havíem de tenir eren:
1.     Descobrir les eines i el funcionament del Prezi i posar-lo en pràctica.
2.   Exposar el que és per a nosaltres la paraula "Injustícia" a partir d'una imatge principal.

A continuació us deixo el resultat final:















jueves, 30 de octubre de 2014

Anàlisis d'un bloc educatu

La tasca que avui realitzaré és la comparació i l’anàlisi d'un bloc educatiu que el nostre professos Jordi Simón, ens ha donat per escollir per treballar
De tots els blocs esmentat al Bloc de GTIC he volgut triar aquest:
                                                La Clase de Miren

Aquesta tria no l’he feta perquè fos el que vam estar comentar a classe, sinó perquè de tots els que he vist són els que més m’agraden i el que penso que té un refons interessant.
Quins tipus de continguts hi ha publicats a cada un dels blogs? 
Bloc dividit en 6-7 parts simples a la barra superior: cançons, contes, activitats, projectes...Conté entrades sobre les activitats realitzades a l’aula.
En quin format treballa els continguts?
Text que ens explica breument les activitats realitzades a classe, predomini d’ús d’imatges presentació en format vídeo i pàgina  Dinàmica i atractiva.
Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre? 
 Es tracta d’un bloc de mestre, en aquest bloc es parlen de tot tipus de temes relacionats amb l’educació infantil, activitats organitzades entre família –mestre, hi ha interacció entre pares, mestres i altres usuaris  i enllaços a altres blocs recomanats
Qui els publica?
El bloc ha estat creat per Mireia,mestra d’Educació Infantil a una escola de Castelló.
Hi ha alguna estructura en el bloc? categories, etiquetes, menús...
Conté 8 pàgines estàtiques ,et pots subscriure’t per que t’arribin correus sobre les noves publicacions del bloc, t’ofereix el codi “QR” i possibilita d’afegir un comentari sense la necessitat d’inscriure i divisió a la part esquerra de les diferents etiquetes i dades personals, visites, traducció en 10 idiomes i recomanacions de webs o blocs. 
Quina plataforma utilitzen?
Utilizen la plataforma  blogger i és una de les més senzilles i fàcils d’utilitzar.
Com són les entrades?
Les entrades són amb gran contingut visual (imatges, vídeos) i poca lletra.
Quines competències s’hi treballa?
Dintre de l’àmbit de l’educació treball: operativitats, solidaritat, creativitat, competivitat intel•lectual 
Hi ha comentaris?
Poden comentar els pares i aquelles persones que es registrin 
A qui va dirigit? 
Va dirigit a persones interessades en l’educació infantil en conèixer les activitats que realitza amb els seus alumnes i  a pares per veure les activitats que els seus fills realitzen a l’escola 
Hi ha blocroll? 
No


"He llegado por fin a lo que quería ser de mayor: un niño." 
(Joseph Heller 1923-1999)









miércoles, 29 de octubre de 2014

Feedly

Feedly és un lector RSS que permet organitzar i accedir des d'un navegador web o  des d'un "app" totes les notícies i actulizacions de blocs o altres pàgines d'interès. 
D'aquesta aplicació cal destacar la facilitat que ofereix a l'usuari per al corrent de totes les notícies que hi succeeixen de manera ràpida i senzilla.
Com es crea un usuari a Feedly? I com funciona? Per començar, heu d'accedir al link a partir d'aquí a la part esquerra sortirà tres ratlles a dalt que un cop donat s'obrirà una nova pestanya al costat on podràs entrar per crear el teu compte. Un cop creat, ja podràs buscar les pàgines que desitgis. Feedly dóna l'opció d'organitzar les pàgines webs en temes, aquest fet permet reduir el temps buscant aquella pàgina que voldries llegir, i a la vegada és molt fàcil de trobar, ja que hi ha una organització. 




Mitjançant aquest link  http://www.crearunblogesfacil.com/que-es-feedly-y-como-usarlo/ podreu crear un compte de Feedly sense cap problema i aprendre a utilitzar-ho.





martes, 28 de octubre de 2014

RSS

Les RSS (Really Simple Syndication) són una eina que s'encarrega de fer arribar informació actualitzada d'una pàgina web a l'usuari que s'hi ha subscrit. Informació enviada de manera continuada, que vol dir això? que cada cop que s'actulitza o apareix una nova notícia sobre la pàgina, ens arribarà un correu electronic.






Pàgines webs d'interès: 

domingo, 26 de octubre de 2014

Auditori Música

Ahir dia 25 d’Octubre vaig anar juntament amb cinc companyes més a l’Auditori. Anar a l’Auditori no va ser per què disposaven de temps lliure sinó que havíem d’anar per què després havíem de realitzar un treball per Música. Aquest consistia a sentir i veure una Orquestra Simfònica, ja que anteriorment a l'aula vàrem treballar els instruments musicals que apareixien en una orquestra i les seves característiques i també per trencar els estereotips que actualment la gent jove com jo mai escolta música clàssica, ja que troba que és avorrida. El concert que vàrem veure s’anomenava “El Piano de Yuja Wang”. Yuja Wang és una increïble pianista xinesa, vaig quedar sorpresa en veure-la en directa. Per mi aquesta activitat va ser una gran experiència que mai oblidaré.
El concert el van dividir en 3 parts i un descans de 20’. L’última part va durar uns 40', fet que em va resultar una mica feixuga i llarga.
Per concloure, va començar com una activitat obligatòria i va acabar sent una estona en la qual vaig poder gaudir de música clàssica i en directa amb les meves companyes.


Repte!!

El 26 d'Octubre la meva companya Elisabet De Higes  i jo vam fer un repte que ens va manar el professor d'Educació Física, en Txema Córdoba. Aquest repte que vam fer consistia en anar a la cursa de la VI Cursa Dir Mossos d’Esquadra, que es va realitzar a Sant Cugat el 26 d’Octubre. L’objectiu va ser aconseguir fer com a mínim  5 quilòmetres i com a màxim 10 quilòmetres. És cert que, ens va fer una mica de por, ja que no estàvem acostumades a córrer tants quilòmetres i també perquè potser mai no havia arribat el moment de proposar-nos un repte d’aquest tipus, és a dir, esportiu, ja que des que vam ser petites sempre anàvem darrere d’altres tipus de reptes: acabar abans una feina, treure la millor nota a classe, entre altres. Però aquest repte també es va convertit en una motivació per a nosaltres, ja que vam estar segures que si fèiem entrenaments setmanals ho aconseguiríem.

Per això va arribar el dia i ho vam aconseguir. Si senyor, vam fer 5 quilòmetres en menys de 40 minuts, exactament 37 minuts. No va ser gens fàcil aquesta cursa ja que, va estar molt desnivellat el recorregut, moltes pujades, de cop baixades.. El que hem vist és que si un es proposa fer algun repte amb esforç i pràctica ho podrà fer sens dubte. Al acabar, com ja es veu a la foto, només ens va venir al cap tirar-nos al terra i poder descansar, ens feia mal tot, però el nostre repte el vam aconseguir. En aquesta foto ho trobareu tot dit.

*Aquesta entrada le fet juntament amb la meva companya Elisabet De Higes


viernes, 24 de octubre de 2014

Vídeo y Educación

En aquesta sessió de GTIC, van estar parlant del llibre que havíem de llegir. En aquesta cas el llibre s'anomenava Vídeo y Educación.  Fent un clic en aquesta pàgina trobareu el resum d'aquest llibre. Si algú té interès en llegir el llibre, només cal que vagi al següent link i podreu gaudir de la seva lectura de manera ràpida i gratuita.



A continuació, us fare un breu resum dels aspecte a destacar del capítol 1, que va ser el que havíem de llegir. 

L'existència de dos hemisferis cerebrals i les seves característiques:

  • Hemisferi Esquerre: regeix les funcions relacionades amb el llenguatge                                                          més sensibilitat pels mitjans audiovisuals                                                                        és la part dominant, analítica i intel·lectual del cervell 
  • Hemisferi Dret: és el que reconeix els rostres i  formes                                                                            s'encarrega de les interpretacions de les funcions "no verbals"
  •                            controla la part esquerre del cos
En l'actualitat, es dóna més importància al hemisferi dret que no pas l'hemisferi esquerre.


Per més informació sobre el llibre, ho podreu trobar a la següent pàgina: http://fpcee.blanquerna.url.edu/ntae/docas/triar.asp?docu=doc1001.htm







Descripció d'una companya

Una de les activitats proposades en l'assignatura de COED, va ser Descripció d'una companya de classe. Mitjançant aquesta activitat treballaríem l'entonació, l'expressivitat, gesticulació, la postura del cos... La companya que vaig escollir per fer la descripció va ser Inés Piqué.

La meva descripció:


Recordo aquell dia que va començar tota aquesta aventura, la universitat. Jo no coneixia a ningú i va ser ella, la Inés  que amb els seus grans ulls negres com el carbó em van transmetre una seguretat especial. Aquells llavis vermells com la sang em van ajudar a superar aquell traç. I no podia faltar, les dents tan blanques i tan perfectes que a alhora del descans no paren de funcionar menja, menja, i s’atipa a menjar. I sense oblidar-me dels seu cabells, aquells que poc a poc sembla que va sortint el sol, comença negra com la nit i acaba ros com un dia de sol. aix! qui fos els cabells de la Inés per viure tots els terratrèmols que amb ells fa.

Les seves qualitats, bé en podria dir moltes però és una petita formigueta que cada dia es va construint la seva caseta, tot ella és sinònim de felicitat, riu, canta, balla sense parar. Tot ella és un conjunt de peces que formen el “Tetris”, cada una d’elles encaixen de tal manera que així puc definir la seva organització.
Gràcies a això, he pogut veure que la gent important com ella m’ha fet veure el món des d’un altre punt de vista diferent. Per tant, és un gran plaer poder compartir aquesta experiència amb ella. Espero conèixer-la més i d’aquí a quatre anys descriure-la amb totes les seves característiques

domingo, 19 de octubre de 2014

Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents.(1)

Aquest llibre Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents. És un llibre de Francesc Balaguéi Felipe Zayas de l'editorial UOC publicat l'any 2007. Mitjançant diferents entrades aniré explicant de manera molt resumida els aspectes més importants que hem treballat a classe, per finalitzar sempre hi haurà una petita frase que n'ajudi a reflexionar sobre la importància de les noves tecnologies tant en l'àmbit d'educació com en qualsevol aspecte de vida. 

El primer capítol "Introducció": parla de la importància que tenen les noves tecnologies en la vida diària, i les diferents eines que tenim per poder utilitzales, també de la importància de tenir un bloc en l'actualitat com una eina de treball com un bloc propi amb el qual comparteixes idees i coneixements amb qualsevol persona del món. 

És important diferenciar entre dos tipus de persones dintre del món de les TIC: els nadius (persones que van néixer entre els 5 i 15 anys enrere i són la primera generació que ha crescut immersa en la tecnologia) també anomenada "Net Generation" o "generació de xarxa" i l'altre tipus de persona seria els immigrants digitals, aquells que han nascut abans de l'any 1960 (pares, avis, alguns mestres etc.) que s'han adaptat aquest nou model i aprendre-ho tot de nou.

Altre aspecte important és la diferencia entre Web 1.0 i Web 2.0:
Web 1.0: aplicació web on molt poques persones podien tenir un web personal.
Web 2.0: aplicació on qualsevol persona pot crear el seu espai i penjar la seva informació a Internet.
El blog podria tenir milers de significats però per mi és lloc personal autogestionats en la qual es comparteixen idees i opinions d'interessos comuns i en la creació compartida del coneixement. i el conjunt de blocs és Blogsfera. Els elements propis d'un bloc són: Blogroll (llista d'enllaços que són recomanats per l'autor del bloc), és molt important tant per el mateix autor del bloc com per les persones que entren a veure el teu bloc l'organització dels continguts i per això s'utilitzades etiquetes. Més endavant us penjaré una entrada sobre el RSS.

 2.Blog Educatius:

Una mica d'història el sistema de l'escola tradicional es caracteritzava per un sistema "d'aprendre", en l'actualitat l'Escola Nova, es basa en "aprendre fent", aquest fet obliga a una interacció a l'aula, i el paper del professor intervé com a guia. L'Escola Nova introdueix la impremta i la revista escolar i l'assemblea de classe, que no va començar tenir ressò fins passat els anys 80, tractava de la dedicació d'un temps a classe per resoldre dubtes i buscar solucions, planificar i organitzar projectes.

L'Escola Nova entén els blocs com una eina de creació d'una pròpia identitat, ja que atorga als alumnes una autonomia i una responsabilitat d'allò que publiquen. Els alumnes han de ser conscients que tot allò que publica pot ser vist per al professor, companys d'aula, si no qualsevol que el visiti. Aquest caràcter públic fa que tinguin sentit construir continguts per compartir-los. Els blocs serveixen per pensar, escriure, compartir i participar. 

Existeixen diferents classes de blocs:
Blogs de centre: on es publiquen horaris, dates importants, treballs fets a classe... 
Blogs destinats a cursos de formació i seminaris: s'utilitzen com a suport de classe, ajuden aquelles persones que no poden seguir de manera continuada a classes i mitjançant aquest bloc poden continuar les classes i ser conscient d'allò que es treballa a classe.
Blog del professor: funció és proporcionar informació als alumnes d'allò treballat a classe.
Blog de professor-alumne: interacció entre els alumnes i el professor i la gestió d'aquest és compartida.
  Orihuela, resumeix les diferents definicions de blog en la següent: 


"Lloc web compost per entrades organitzades mitjançant cronologia inversa, actualització freqüent i estil personal i informal" 


Procés de creació d'un Booktrailer

Una de les activitats que ens han proposat a classe és la creació d’un Booktrailer. Un Booktrailer és una de les últimes tendències per promocionar una novel·la, és similar als tràilers cinematogràfics que promocionen pel·lícules o sèries de televisió. El booktrailer posa de manifest a través de la música, imatges fixes, seqüències gravades i efectes… els aspectes més atractius d’un llibre per captar l’atenció dels futurs lectors. Booktrailer suggereix els fets de la historia, però sense revetlla el final. La funció que se li atorga a un booktrailer és incitar a la lectura.
L’activitat que hem de fer és en grups crear un tràiler sobre el llibre que ens hagi agradat a totes. El meu grup format per: Berta Miró, Sara Martínez, Inés Piqué, Estefania Ruiz i jo, Asun Pérez. El llibre que hem decidit entre totes és “El nen del pijama de ratlles” de John Boyne.

A continuació podreu observar el procés que hem anat fent per la creació del nostre booktrailer:

jueves, 16 de octubre de 2014

Endevinalla: posant en pràtica el YouTuBe

En una de les classes de GTIC, vam practicar com s’utilitzava l’editor de vídeos Youtube. Vam descobrir una nova eina de treball molt senzilla d’utilitzar, és una manera de treballar on-line que pots accedir des de qualsevol lloc obrint el teu canal Youtube i carregant els meus vídeos des de Google +. D’aquesta manera, podem demostrar una vegada més que tenir un compte Google ens ofereix diferents avantatges o recursos per poder treballar amb els nostres projectes. Actualment, és important per als mestres saber editar un vídeo, per això, per posar a prova tot allò hem après fins ara sobre l’editor de vídeos de Youtube, ens vam proposar fer un petit treball en parelles o bé un grup de 3 persones, que consisteix a crear una petita endevinalla en format vídeo que no durés més de 2 minuts i compartir-la al blog personal.
El que vam fer va ser fer diferents vídeos, carregar-los al Youtube a través d’ un compte Google i editar un vídeo a l’opció “Penja” i seguidament “Edita”. En aquesta opció hem pogut modificar el color, la llum dels diferents vídeos, afegir un àudio, textos i efectes de presentació.

Aquí us deixem Inés Piqué i Asun Pérez, la nostra endevinalla.



viernes, 10 de octubre de 2014

Etapes creatives evolutives de l'expressió plàstica

Google Drive és un programa que ens dóna la possibilitat de poder compartir, modificar i guardar diferents documents. Així també, fer públics els nostres treballs i recerca per compartir-los. 

Document Docs:

Com crear un Document amb Google Drive? 
Anar al correu personal clicar on posa "Drive", A continuació s'obrirà una finestra, cliquem "Crear" i seguidament "Document". Ja el tenim creat el nostre document, us recomano fer el pas següent: Clica a "Document sense títol" i introduir un títol. Un cop creat el document només cal compartir-lo amb els companys.

Com compartir un document de "Google Drive"
Clicar "Compartir" seleccionar que volem que facin (editar, comentar, visualitzar). Un cop fet això, cal clicar a: "afegir persones" i posar el correu personal de cada membre del grup. 

Finalment, compartir i guardar el document.

Aquí us deixo un enllaç del document de text que hem creat a classe la Inés, Esther Marti i jo, la Asun , per a que veieu el resultat final:

 


Presentació:

Com crear una presentació amb Google Drive?
Doncs és molt semblant al Google Docs;: Clicar sobre "crear" i l'opció "Presentació". A continuació, "Començar" i escollir un disseny de plantilla". Cal remarcar que les presentacions han de combinar lletra amb imatges. 
Un cop acaba la presentació cal compartir amb la resta de companys (fer el mateix procés que amb el Google Drive). El fitxer se'ns desarà automàticament a "la meva unitat".

Aquí us deixo la nostra presentació feta a classe perquè hi doneu un cop d'ull:



Formulari:

Com crear un formulari on-line de Google Drive? 
Clicar sobre "Crear" i en aquest cas hi clicarem sobre "Formulari".
Primer de tot, posar un títol al formulari. Seguidament, escriure les preguntes que volem fer a la resta d'usuaris, per fer això cal anar a "Títol de la pregunta" i escriure la pregunta. Un cop fe aquest pas, podem modificar el model de resposta, Google ens ofereix diverses possibilitats com per exemple "Tipus test, escala, quadrícula, etc". Un cop escollit el tipus de pregunta i resposta només falta omplir les caselles de respostes que volem que els companys cliquin. És important que un cop realitzat tots aquests passos cliquem "OK" per finalitzar. 
Per finalitzar, cal clicar a "Formulari" i dins d'aquest se'ns obrirà una finestra "Anar al formulari en directe" i ja es pot respondre les preguntes.

Us adjunto aquí el nostre formulari:



 *Aquesta entrada l'he feta conjuntament amb la meva companya Inés Piqué

Noteflight, un editor de partitures.

En el mòdul de Música, hem après a crear noves partitures mitjançant un programa online que s'anomena, "NoteFlight". És un programa que ens permet crear, editar i guardar partitures de manera oberta des de la teva pròpia sessió. Per saber utilitzar aquest programa no és necessari ser un expert amb informàtica ni res semblant, amb els coneixements bàsics i una mica de paciència, ja pot ser tot teu. 

 Ara veureu dos exemples, dues partitures que van ser editades a classe: 

 Mireu els meus ànecs:




I per últim, La Sardana de l'avellana:

sábado, 4 de octubre de 2014

L'entrenador és un "app"

Aquest cap de setmana  mentres llegia el diari "La Vanguardia" em va fixar en un article que parlava de l'èxit del jocs per l'estimulació neuronal.
El món actual gira cada cop més entorn la tecnologia. I no és cap sorpresa veure que el camp de les apps és cada vegada més important i amb més varietat.
Tot va començar quan un neurocientífic japonès Ryuta Kawashima va preveure el potencial dels dispositius portàtils per posar a l'abast de tothom exercicis per la ment. Aquest metge va treure al mercat el 2005 un joc per la consola portàtil Nintendo DS, que suposo que tots recordareu, i s’anomenava Brain training (entrenament del cervell). Amb l'arribada dels smartphones i les seves aplicacions aquests jocs han augmentat considerablement. Existeixen "apps" que es basen en petits jocs, que han sorgit de multitud d'aplicacions basades a proporcionar benestar mental de diferents maneres.
Una de les més populars són les que estan relacionades amb sons relaxants, com pluges, sons del bosc, el corrent d'un riu, les onades del mar o el so del vent. Altres tipus d'aplicacions relacionades amb les estimulacions cerebrals són les que generen sons binaturals, que suposadament poden provocar efectes en el cervell com augmentar la concentració i la creativitat, la reducció d'estrès, ajudar aconseguir dormir, alleujar un mal de cap, i fins i tot estimular estat d'ànims, com la confiança.
La ment és un dels grans camps en què les aplicacions mòbils han començat a desenvolupar-se. Les aplicacions que ajuden a buscar un estat "zen" o que intenten relaxar la ment estan només a un click del nostre abast.

"Apps" per a el cervell:           

Notícia extreta de La Vanguardia, dia 4 d'octubre del 2014. Apartat:Tendències. 

viernes, 3 de octubre de 2014

Google Drive

Google Drive és un espai on pots emmagatzemar i administrar tots els teus arxius i accedir-hi desde qualsevol dispositiu.
Google Drive és la teva col·lecció d'arxius i carpetes que t'acompanyen a tota arreu i amb la possibilitat de poder guardar tots els arxius i compartir-los amb qui vulguis.Tens possibilitat d'accedir als teus arxius i carpetes desde un navegador de web o desde qualsevol telefono mòbil, tablet, només requereix que hi estigui instal·lat l'aplicació Google Drive.Google Drive va més enllà i manté actualitzats tots els elements automàticament, així que pots realitzar modificacions i poder accedir a l'última versió desde qualsevol lloc.
Per últim, Drive és una eina de treball que podem utilitzar per emmagatzemar tot tipus d'arxius: documents word, PDF, fulls de càlcul, presentacions, formularis, música, imatges, vídeos, entre d'altres.

                                                                Icona de Google Drive