viernes, 28 de noviembre de 2014

Identitat i Territori

En una de les classes de COED, el mestre ens va explicar en què consistiria aquest treball d'Identitat i Territori. 
És un dels treballs que es començaran a exposar per parelles el dimecres dia 19 fins el dia 3. Bé, aquestes parelles no podran ser les que vulguem (o si n'hi hagués coincidència doncs si) sinó que, hauran de tenir un punt en comú entre aquelles dues persones. 
Per exemple, en el meu cas, tinc forces coses iguals amb una de la meva classe, la Elisabet De Higes. Doncs bé, nosaltres dues, haurem de fer una exposició sobre aquests punts en comú que tinguem per tal de convèncer al públic de fer-ho ells també. La duració d'aquesta exposició serà entre uns 8 i 10 minuts on mitjançant medis audiovisuals els ensenyarem als demés. 
No serà un treball fàcil, ja que com us he explicat en la entrada anterior del llibre "Com parlar bé en públic", fer un bon discurs, requerirà un cert temps. Gràcies a aquest llibre, ens podrem guiar sobre com anar-lo fent, i sobretot com ens haurem de preparar pel dia de l'exposició. També marcarem molt la vestimenta d'aquell dia ja que, si parlem sobre un tema destinat a la responsabilitat, no anirem vestides de pallasses, per exemple. 
En tot cas, serà un treball que s'haurà d'anar treballant amb el temps si vols aconseguir una bona compensació. 

En aquest cas, el treball el realitzo amb la meva companya Elisabet De Higes on ens basarem amb el tema de la responsabilitat i autonomia. 

A continuació, us deixaré penjat el meu Prezi que vaig fer amb la meva companya el dia de la presentació. 






*Aquesta entrada l'he feta conjuntament amb la meva companya que anteriorment he anomenat.( Elisabet De Higes )

jueves, 27 de noviembre de 2014

Ayer, de Mario Benedetti



"No escribo para el lector que vendrá, sino para el que está aquí, poco menos que leyendo el texto sobre mi hombro", decía Benedetti.                              






Mario Benedetti fou un escriptor uruguaià, és considerat en l'actualitat un dels millors escriptors de la literatura iberoamericana. Al llarg de la seva trajectòria professional va publicar més de 80 llibres, poemes, novel·les, contes, obres de teatre, assajos, guions de pel·lícula entre d'altres. 
El temes que freqüentment tractava en els seus llibres eren: l'amor, l'odi, l'alegria, el dolor, la por, l'amistat, la soledat...

Probablement la tria d'aquests temes va ser l'element principal pel qual la seva obra es va universalitzar i es va convertir en el literari més traduït i llegit en l'exterior. 

Ayer 
Ayer pasó el pasado lentamente
con su vacilación definitiva
sabiéndote infeliz y a la deriva
con tus dudas selladas en la frente
ayer pasó el pasado por el puente

y se llevó tu libertad cautiva

cambiando su silencio en carne viva

por tus leves alarmas de inocente
ayer pasó el pasado con su historia
y su deshilachada incertidumbre

con su huella de espanto y de reproche
fue haciendo del dolor una costumbre

sembrando de fracasos tu memoria

y dejándote a solas con la noche
Mario Benedetti

Reflexió
Aquest és un poema que el vaig escollir per fer la recitació oral a l'assignatura de COED. He volgut destacar algunes versos que em criden l'atenció del vers. El poema parla sobre la vida, concretament d'aquella que ja ha passat, Benedetti ens vol transmetre la sensació que durant la vida fem i fem coses, entrem en un rol de vida i  probablement no gaudim de la nostra llibertat (ayer pasó el pasado por el puente y se llevó tu libertad cautiva). També l'autor ens vol fer entendre que tots nosaltres anem realitzant durant més de mitjà vida allò que hem de fer, però molts cops estem dubtosos, tenim sobre nosaltres mateixos una incertesa de si ho estem realitzant bé o malament (ayer pasó el pasado con su historia y su deshilachada incertidumbre). Per finalitzar, "fue haciendo del dolor una costumbre sembrando de fracasos tu memoria y dejándote a solas con la noche" amb aquests versos Benedetti ens vol transmetre el patiment que tenim durant la vida i també que el dia de la nostra mort estarem sols.



miércoles, 26 de noviembre de 2014

Viquipèdia

La Viquipèdia, és una enciclopèdia lliure escrita col·laborativament per Internet. Aquesta enciclopèdia s’inicià al gener de 2001 per Jimmy Wales i Larry Sanger i, actualment, és un dels 10 llocs web més populars del món. Una de les característiques pròpies d’aquesta enciclopèdia mundial  es manté i s’actualitza constament per milions de voluntaris d’arreu del món. Així doncs, tothom hi pot contribuir per transmetre tot el saber en una mateixa enciclopèdia on-line coneguda mundialment. 


Clica aquí per veure l'imatge

Polítiques importants

• No presentar articles des d’un únic punt de vista, sinó obertament cada postura a un determinat tema.
• Quan s’anomenen els articles, s’escull preferentment la versió més comuna utilitzada en la seva respectiva llengua.
• Les discussions sobre el contingut i edició d’un article s’esdevenen a les pàgines de discussió i no al mateix article.
• Hi ha una sèrie de temes que la Viquipèdia exclou perquè no pot constituir articles enciclopèdics estrictament parlant.

Per llegir   els cinc pilars de la Viquipèdia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Els_cinc_pilars


A més, la Viquipèdia compta amb un llibre d'estil que podeu consultar a la següent pàgina: http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Llibre_d%27estil.

Abans de començar és important saber com s'edita una pàgina de Viquipèdia. Només cal que seguim els passos següents: 

1. Busquem a la Viquipèdia aquella pàgina que volem modificar.
2. A la part superior de la pàgina se'ns mostraran diverses pestanyes. Cal que cliquem sobre modifica.
3. Només cal canviar o afegir aquella informació que més ens interessi i desar la pàgina clicant sobre l'icona de desa la pàgina just al final del nostre article.

Des de l’assignatura de GTIC, se’ns va demanar que féssim una aportació a la Viquipèdia i aquí us explicaré la meva experiència:
Al principi en Jordi ens va facilitar la informació sobre les wikis i la viquipèdia en un sites que ell mateix havia creat: Els continguts a treballar: Sites sobre les wikis, ens va manar que féssim una lectura sobre els continguts que tractava aquest sites.

És així que juntament amb Inés em vaig posar a crear una Viquipèdia. Primer vam escollir un article de Viquipèdia amb el qual ens sentíem a gust pel tema, i aquest va ser el següent: Marta Mata i Garriga

Després vàrem llegir l’article que estava publicat a Viquipèdia i vàrem pensar què podíem modificar. Ens va semblar que Marta Mata fou una gran política i va tenir un gran protagonisme en l’Educació a Catalunya. Creiem que va ser una persona que va marcar un abans i un després en l’Educació que actualment podem gaudir.
Així doncs, vàrem començar a buscar en la xarxa diferents pàgines webs oficials, en les quals podíem extreure informació interessant. Per tant vàrem decidir modificar i completar la informació que vàrem trobar a la Viquipèdia.
Vam tenir que no vam poder iniciar sessió amb els nostres comptes a Viquipèdia i per aquest motiu no apareixent els nostres noms (Inés Piqué i Asunción Pérez) on està el registre de totes aquelles persones que han modificat o afegit informació en qualsevol article.

Aquí està el resultat: http://ca.wikipedia.org/wiki/Marta_Mata_i_Garriga

Per parlar de la viquipèdia m'he informat  m'he insipirat en:

https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/wikipedia/

http://ca.wikipedia.org/wiki/Ajuda:Com_es_modifica_una_p%C3%A0gina

http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada 


jueves, 20 de noviembre de 2014

Creative Commons

Creative Commons (CC) és una organització sense propòsits comercials que permet donar a conèixer públicament treballs creatius de persones de tot arreu, fent així que aquestes comparteixin la seva creativitat amb la resta mitjançant unes llicències.
Les llicències són els drets que l'autor poseixen sobre un treball o unes imatges que ell ha realitzat i que els altres les utilitzaran.
Creative Commons ofereix l'opció de tenir drets reservats, que només l'autor pot autoritzar i decidir de quina manera vol compartir l'informació.

File:CC some rights reserved.svg
Clica aquí per veure la pàgina web

D'aquesta manera, es poden compartir els documents o les imatges amb un gran nombres d'usuaris en xarxa de manera lliure, legal i on-line.
Aquí ofereixo alguns webs on es poden trobar imatges, vídeos i música sota llicpencia creative commons.
 Creative Commons disposa de sis llicències diferents, per saber-ne més les característiques podeu entrar: http://es.creativecommons.org/blog/licencias/



En el meu cas, ús parlaré  de la llicència CC que disposa el meu bloc és: Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd) vol dir que no es permet l'ús comercial d'aquestes obres ni tampoc generar-ne de derivades.



Com podeu observar la meva llicència de CC disposa d'unes icones que tenen un significat, a continuació us l'explicaré:
 

 Per qualsevol utilitat del material que es trobi el meu bloc caldrà una llicència.


nc-eu.large_petit No es pot utilitzar el material amb fins comercials. 

nd.large_petitEs pot ampliar i transformar el material, però no es pot distribuir el material modificat.

A continuació us adjunto un conjunt de pàgines que us poden ser útils si voleu saber-ne més:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons
http://creativecommons.org/


lunes, 17 de noviembre de 2014

Wikis

Per crear un Wiki, cal anar a la pàginar http://www.wikispaces.com/ i registrar-se.
Una vegada registrats, cliquem "Inicia sessió". Escriure el nostre usuari i contrasenya, ja podrem accedir al nostre wiki.
Per crear un wiki hi existeixen dues possibilitats: wiki obert (públic) o tancat (privat). Si ens decantem per l'opció de wiki obert, és a dir públic, tothom pot aportar els seus coneixements.

Un cop decidit si volem públic o privat, cal seleccionar els usuaris amb els quals volem compartir la informació. Ara cal anar a "pàgines i arxius" i crear el document. Per la creació dels documents només és necessari escriure i guardar allò que has escrit. En el cas, que algun dels membres vulgui afegir o treure informació ha de clicar els botons "editar" i guardar" 

Aquí us deixo un vídeo que ens ha ajudat entendre millor què és un wiki:



 A continuació us animo a que visiteu el wiki que he creat: 

http://infantchildrenviki.wikispaces.com/

Software lliure i propietari

El programari (anomenat software, en anglès) és el conjunt programes informàtics, procediments i documentació que fan alguna tasca en un ordinador. Actualment existeixen dos tipus de programari: el lliure i propietari.

El programari lliure pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions. És important saber que quan parlem de programar lliure, no estem parlant de "gratuït" sinó que ens garanteix unes "llibertats":
  1. La llibertat de fer servir el programa, amb qualsevol propòsit.
  2. La llibertat d'estudiar com funciona el programa i modificar-lo, adaptant-lo a les teves necessitats.
  3. La llibertat de distribuir còpies del programa.
  4. La llibertat de millorar el programa i fer públiques aquestes millores per a tothom, de manera que tota la comunitat en surti beneficiada
*Cal esmentar el següent: Les llibertats 1 i 3 requereixen accés al codi font perquè estudiar i modificar el programari sense el seu codi font és molt poc viable.

Un dels activistes més importants de programari lliure és Richard Stallman. Per saber-ne alguna cosa més d'ell llegir: http://ca.wikipedia.org/wiki/Richard_Matthew_Stallman

Per fer un repàs breu sobre software lliure llegir la M.U.D. (Mini Unitat Didàctica) sobre el tema que hi ha a l'edu365.

                                                Clica aquí per veure la imatge

Programari privat o propietari és qualsevol programari amb restriccions en l'ús o modificació privada, o amb restriccions en la còpia i publicació de versions, modificades o no modificades. Normalment, el seu codi font no està disponible, o bé n'està sota restriccions. L'oposat al programari de propietat és el programari lliure.


sábado, 15 de noviembre de 2014

5è dia: "Tauletes Digitals"

El 5é dia i l'últim de la SAE, es va dur a terme una conferencia gràcies a la col•laboració de Jordi Bigas i Marta Palet, dos mestres d’educació infantil i primària de l’Escola Mare de Déu de la Mercè van parlar-nos sobre l’incorporació a les aules dels "Ipads". Fa uns tres o quatre anys que aquests dos mestres van començar a utilitzar a les seves classes els Ipads, com eina amb la què els nens poden aprendre molt i també jugar
L’ipad com una eina de treball: programació setmanal, plataforma digital, avaluació, apunten tot el que succeeix a l’aula, comunicació amb les famílies etc.
Infantil i Primària fan durant la setmana racons de treball, en tots dos cicles hi ha 6 taules de racons, en les quals dos són d’Ipads on es treballa Matemàtiques i Llengua. Els nens trien el racó on volen treballar, però mai toca el mateix, ja que a l’aula disposa d’una graella on cada nen ha de ficar un gomet en el racó que hagi fet, d’aquesta manera evitem que sempre estiguin treballant en un racó.
Tots dos van crear educaplay  és una pàgina web en català molt útil i dinàmica i serveix com una eina gratuïta perquè els mestres puguin crear materials. Durant la conferència ens van ensenyar diferents jocs que utilitzen amb els seus alumnes.

A continuació, us deixo unes imatges de la conferència: 





5è dia de la SAE: El Silenci del Jonc

La segona i última activitat de la setmana de la SAE, va ser el visionat d'un documental que s'anomenava "El Silenci del Jonc". Amb aquest documental ens vol mostrar el seu dia a dia amb el Jonc el seu fill que pateix una discapacitat. Per això es proposa mantenir contacte durant un dia en un centre on conviuen persones amb diferents discapacitats, ens mostra els seus testimonis en primera persona, així com la importància de la família.


A continuació us deixo unes imatges de moments d'aquest documental:








Tràiler del documental

jueves, 13 de noviembre de 2014

3r i 4t dia: Pràctiques

Ens trobem en la recta final d’aquesta setmana de la SAE, els dies més emocionants per a la majoria de nosaltres han sigut dimecres i dijous. Dies en què hem pogut assistir a una escola bressol per tenir un primer contacte amb els petits durant dos dies.

Prèviament aquests dos dies, cada tutor de seminari va assignar als seus alumnes un centre on anar a passar dos dies i un acompanyant de 3r d’Infantil. En el meu seminari, dirigit per la Roser Rahola, vam seguir aquests passos i em va ser assignada l’escola Virolai Grimm de Barcelona, un centre privat. Aquesta escola engloba des de l’etapa d’Infantil fins a Batxillerat, els cicles estan separats en diferents edificis, una escola acollidora i propera a les famílies, tret que crida l’atenció en primera instància.
Després de tenir clar quin centre em tocaria, se’m va assignar una padrina de 3r a partir d’un acte d’apadrinament que va tenir lloc dies enrere. Aquesta noia és la Naomi Rios.

 En arribar a l’escola els nens van començar a entrar a l’aula com cada matí. Al principi estaven una mica cohibits, però això va durar poc, ja que de seguida van venir a explicar-me històries. 
Durant el matí, els nens van fer diverses activitats: El Bon Dia( cançons, més saludar a la joguina de la classe, una girafa), jugar a racons, sortir al pati, dinar, psicomotricitat 
Els infants amb els quals vaig compartir dos dies, eren de P2-lactants, de la classe de les Girafes. La seva tutora l’Ana em comentava que és molt graficant veure’ls moure’s així, el procés evolutiu, el seu interès per aprendre, són inquiets i espavilats.
Després de tot el matí a l’aula hem tingut una estona de descans per anar a dinar amb la Naomi i l’Ana. En acabar, hem tornat a l’aula i ens hem posat a treballar un tarda amb pintures i l‘altre tarda a cuines.
En acabar les activitats, ens hem posat les jaquetes i motxilles i els han vingut a recollir les famílies amb molta il.lusió.
Aquests han estat els meus dos dies de pràctiques.


2n dia de la SAE: MNAC

Seguint amb la setmana de la SAE, dimarts teníem una activitat diferent. Es tractava de fer una visita al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). L’objectiu conèixer com es treballar en els museus els diferents temes d'escultura i materials amb els nens d'infantil.
Jo formava part del grup 2 per entrar al MNAC i teníem que estar allà a les 16h. 
Primer de tot, ens ha explicat que, aquestes visites les fan per nens de P-4 i P-5 i que és molt important haver parlat prèviament amb la mestra per saber si han parlat o treballat abans el tema que es farà o no, o com a mínim com nosaltres saber el què venim a veure. El que resulta molt important a l’hora de guiar una visita com aquesta per a etapes d’infantil és jugar molt amb el l’experimentació, és a dir, donar als nens l’oportunitat que experimentin amb els  materials que se’ls ofereix i a la vegada aprendre. Durant la visita guiada i les diferents activitats realitzades, ens pregunten amb freqüència: Què tenim davant? (els nens haurien de respondre: Escultures), De quin material està fet? (els nens haurien de respondre:  Fusta, pedra, fang, metall...depèn de l’escultura que tinguin davant), Quina tècnica s’utilitza per donar-li aquesta forma? (Refredant, amb calor, amb les mans...etc). A partir d’aquestes preguntes que es fan als infants, es poden treballar diferents temes de música, plàstica, naturals... 
A mesura que avançaba la visia fèiem tallers com si nosaltres fóssim nens d’infantil al MNAC i hem realitzat diferents activitats: hem jugat amb plastilina al ritme de la música, treballant així les diverses formes del material i con influïa el ritme de la música en la nostra acció, hem fet veure que érem ballarines de ferro. Totes aquestes activitats ens ha servit per treballar els materials, tècniques, sensacions etc. El tema principal que era l’escultura.

A continuació us deixo algunes fotografies d’obres d’art, que hem parlat d’elles durant la visita:



Per Seminari es van manar fer una presentació de Google sobre la visita al MNAC: 



1r dia de la SAE: Sortida Vallvidrera-St Cugat

Per començar la SAE, hem fet una activitat marcada pel Txema Córdoba i en relació al model de sesions que ell ens ha ensenyat durant les classes tan pràctiques com teòriques d’Educació Física.
L’activitat consistia en trobar-nos al Baixador de Vallvidrera a les 11h fin son arribaríem amb ferrocarrils, i començar una excursió en tres grups per la zona muntanyosa que ens portaria a Sant Cugat. El recorregut era pautat i dos membres de cada grup tenien un mapa que indicava quin camí seguir i unes preguntes relacionades amb l’espai en què ens trobéssim.
Tot i que en Txema va dir que seria un recorregut senzill i sense cap mena de pèrdua, el meu grup va trigar unes quantes hores en arribar, ja que ens vam perdre un parell de cops, vam estar un 50 minuts caminant juntament amb el grup 2, quan de sobte ens vam adonar que allò no era el que ens indicava el mapa, així que vam trucar al Txema i ens va recomanar que tornéssim enrere, ja que ens vam equivocar de camí. Un cop orientats cap al camí correcte vam continuar el nostre recorregut.
Això que era un recorregut difícil, ja que un cop orientats en vam trobar amb moltes pujades rocoses, fang, aigua, etc. Tot i això ha estat una excursió divertida en què hem conegut més entre nosaltres, s'han creat vincles més forts i hem rigut i cantat i disfrutat tot el grup-classe.
Quan hem arribat a Sant Cugat aproximadament a les 16h del migdia, estàvem molt cansades i ens hem assegut a dinar al Viena amb les companyes 


A continuació us deixo algunes fotografies que hem fet durant el camí:

lunes, 10 de noviembre de 2014

La SAE

Comença la Setmana d'Activitats Extraordinàries (SAE) a la Universitat Blanquerna-Ramon Llull. Aproximadament hi ha una activitat per matèria i no hi ha classes presencials, sinó que les activitats es fan a espais exteriors. No obstant això, hi ha diferents conferencies que es realitzen a l'interior de l'universitat

Aquí us faré una petita agenda amb les activitats que tenim marcades per a la setmana:

Dilluns 10: Espai de nadons: Pim pam, repicam, Música en família. (Música) 8:30h
                   Travessa per Collserola (Educació Física)  11h

Dimarts 11: MNAC, Històries en relleu. (E.Plàstica i Visual) 16h

Dimecres 12: Seguiment d'una alumna de 3r curs en un dia de pràctiques habitual en el seu centre. Matí: 9-13h; Tarda 15-17h

Dijous 13: Seguiment d'una alumna de 3r curs en un dia de pràctiques habitual en el seu centre. Matí: 9-13h; Tarda 15-17h

Divendres 14: Silenci del Jonc 15:30
                        Tauletes digitals a l'aula d'EI (12h) (COED)


domingo, 9 de noviembre de 2014

Com parlar bé en públic

"Com parlar bé en públic" és un llibre que ajuda a millorar la parla en públic i també a conèixer el llenguatge no verbal més adequat en diferents situacions amb l'objectiu de facilitar el procés comunicatiu entre emissor i receptor. També ens ofereix consells de com controlar els nervis quan estem parlant en públic. Un dels aspectes que m'ha cridat més l'atenció és la importància de preparar un guió per tal que l'exposició sigui de 10. 
És un llibre fàcil de llegir, ple de petits esquemes, diagrames de barres. 



jueves, 6 de noviembre de 2014

Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents.(3)

Els blocs són pàgines webs fàcils de crear i d'utilitzar, però cal conèixer més enllà ja que, probablement ens pot ajudar augmentar els nostres recursos a la xarxa i ens pot obrir a nous camins que abans eren desconeguts.

Aquí us deixo una Presentació de Google amb aspectes bàsic que cal saber:

Ara mateix, de Miquel Martí i Pol

M’agradaria deixar-vos un poema que ens ha llegit avui a classe el nostre professor de COED (Comunicació Oral, Escrita i Digital) Josep Maria Vilà. 
Penso que és un poema molt bonic que arriba directament  a la nostre part dreta del cervell que comentàvem l’altre dia a classe, la de les emocions i sentiments. A més, és un poema adient pel momento polític en què ens trobem actualmente,i també per afrontar la nova etapa de la nostre vida. Així que, com bé diu Miqual Martí i Pol: “tot està per fer i tot és possible”.


Ara mateix enfilo aquesta agulla
amb el fil d’un propòsit que no dic

i em poso a apedaçar. Cap dels prodigis

que anunciàven taumaturgs insignes

no s’ha complert, i els anys passen de pressa. 
De res a poc, i sempre amb vent de cara, 
quin llarg camí d’angoixa i de silencis. 
I som on som; més val saber-ho i dir-ho
i assentar els peus en terra i proclamar-nos hereus
d’un temps de dubtes i renúncies en què els sorolls 
ofeguen les paraules i amb molts miralls mig estrafem la vida. 
De res no ens val l’enyor o la complanta,
 ni el toc de displicent malenconia que ens posem 
per jersei o per corbata quan sortim al carrer.
 Tenim a penes el que tenim i prou: 
l’espai d’història concreta que ens pertoca, 
i un minúscul territori per viure-la. 
Posem-nos dempeus altra vegada 
i que se senti la veu de tots solemnement i clara.

Cridem qui som i que tothom ho escolti.

I en acabat, que cadascú es vesteixi

com bonament li plagui, i via fora!,

que tot està per fer i tot és possible.


Miquel Martí i Pol
Aquest és un poema que incita a diverses interpretacions, aqui deixo la meva:
Mitjançant aquest poema l’autor ens convida a  manifestar-nos a rebel.lar-nos contra allò que  estem en desacord. S'observa amb claredat que en el moment d'escriure'l adopta dos sentiments diferents: tristesa, pessisme quan diu:  “i amb molts miralls mig estrafem la vida; i el segon és de lluita, des de “ De res no ens val l’enyor…” fins al final.

Un cop llegit el poema, hem transmet un missatge clar: que no haig de perdre l'esperança, haig de seguir lluitant cada dia per allò que sempre he somiat, en aquest cas arribar a ser mestre. 

Per finalitzar el professor de COED, ens va posar un vídeo de Sílvia Bel del 19 d'octubre 2014 a Pl.Catalunya, on recita el poema ens manifest del moment polític que estem vivint a Catalunya.

martes, 4 de noviembre de 2014

Sites

És una aplicació on-line on es pot crear un lloc web que permet compartir informació en una única pàgina amb facilitat, per poder veure-la, editar-la i comentar-la amb la gent que vulguis, ja sigui amb un grup reduït de persones, amb una única persona, o amb tothom. És ràpid i senzill, i pots reunir en aquest mateix lloc, una sèrie d'informació variada. A més a més, també es poden afegir gadgets. No obstant, un dels desavantatges que hi puc trobar, és que, quan comparteixes amb persones aquesta pàgina, no poden estar més d'una persona en un apartat sinó que, només es pot editar una per una, la qual cosa voldrà dir que una d'elles s'haurà d'esperar a que acabi d'editar-ho i ho desi.

Aquesta pàgina de Sites la vaig crear amb les meves companyes Elisabet De Higes i Inés Piqué. En aquesta foto que veureu a continuació, és el meu Sites que vaig crear per tal de practicar a la classe de GTIC. 




*Aquesta entrada l'he feta conjuntament amb les meves companyes que anteriorment he anomenat. (Elisabet De Higes i Inés Piqué).





sábado, 1 de noviembre de 2014

Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents.(2)

En funció dels nostres objectius hem d'escollir un sistema o un altre, però és molt important dissenyar i analitzar aquestes necessitats abans de començar i per això cal conèixer les característiques de cadascuna de les plataformes, i elegir la plataforma que millor s'hi adapti als objectius de cadascú.

A continuació, podeu trobar un "Docs" que farà de guiar per analitzar els tipus de plataformes i quines característiques tenen: 

Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents.(2)

En funció dels nostres objectius hem d'escollir un sistema o un altre, però és molt important dissenyar i analitzar aquestes necessitats abans de començar i per això cal conèixer les característiques de cadascuna de les plataformes, i elegir la plataforma que millor s'hi adapti als objectius de cadascú.

A continuació, podeu trobar un "Docs" que farà de guiar per analitzar els tipus de plataformes i quines característiques tenen: